Skip to main content

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), kurumunuzun organik (reklam vermeden) arama sonuçlarında görünürlüğünü arttırır ve kurumunuzun web sitesinin insanları bulmasını ve web sitenize yönlendirmesini kolaylaştırır. Dernek ve vakıf gibi sivil toplum kurumlarının çoğu SEO’ya zaman ve enerji harcamıyorlar. Ancak işte SEO’nun zaman ve çabaya değer vermesi gerektiğine dair nedenler.

1) Büyük rakiplerinizle büyük bütçeler olmadan rekabet edebilirsiniz.

SEO, kurum büyüklüğü ve/veya bütçeye göre ayırım yapmaz. Anahtar kelimelerle ilgilenir. Daha yüksek bir sıralama elde etmenin yolu web sitenizde doğru anahtar kelimeleri kullanmaktır. STÖ’nüzün kullandığı kelimeleri değil, insanların aramalarda kullandığı kelimeleri araştırın. Sitenizdeki yazılarınız bu kelimelerle ilgili olsun. Bunlar çok farklı olabilir. Anahtar kelimeleri tahmin etmeyin. Araştırmayı yap. SEMRush veya Google Ads Anahtar Kelime Planlayıcı gibi siteler, web aramalarında en çok kullanılan anahtar kelimeleri size söyleyecektir.

2) Bilinirliğinizi artırabilir ve ulaşabilirsiniz.

SEO, İnternetteki varlığınızı ve kurumunuzun itibarını büyütmenin bir yoludur. Daha fazla farkındalık yaratan ve kurumunuzun misyonunu paylaşan diğer insanlara bağlayan şey uzman içeriğidir.

Özel eğitim ihtiyaçları olan çocuklara hizmet ediyorsanız, web sitenizin blog bölümünde (ki yoksa hemen açmalısınız!) özel eğitim hakkında makaleler yazın. Kurumunuzda yaptığınız faaliyetlerle ilgili haberleri web sitenize ekleyebilirsiniz. Arama motorlarında sıralamanızı yükseltmek için insanların aradığı anahtar kelimeleri kullanmaya çalışabilirsiniz. Yazılarınızda konuyla ilgili önemli sitelere verilmiş harici bağlantıların olduğundan emin olun. Zira sitenizden ve sitenize verilen bağlantılar SEO sıralamasını yükseltir.

3) SEO, bağışçıların sizi arama sonuçlarında bulmasını kolaylaştırır.

ABD’deki sivil toplum kurumlarını değerlendiren ve değerlendiren kuruluşlardan biri olan Charity Navigator’a göre, internette verim 2017 yılında yüzde 23 artarken, aylık verim yüzde 40 arttı. Bağışçıların web sitemizi bulmasını kolaylaştırmak, bağış ve gelir sağlama açısından çok önemli. Adınızı yanlış veya kısmi olarak ararlarsa dahi bulunmasını kolaylaştırmak sizin elinizde. Ayrıca, destekledikleri bir organizasyonun üst sıralarda yer alması da büyük bir gurur kaynağı.

4) Sizi bilmeyenlere de kendinizi gösterin.

SEO, sizi tanımayan ancak ilgilendiğiniz konularla ilgisi olan kişilerin sizi bulmasına yardımcı olabilir. Hangi anahtar kelimelerin arandığını ve bunları kullandığınızı anladığınızda, insanları kurumunuza çekebilirsiniz.

5) Mevcut sosyal medya çalışmalarınız daha etkili olacaktır.

Herhangi bir pazarlama stratejisi gibi, SEO da tek başına yeterli değildir ve ancak bütünleşmiş bir pazarlama planının parçası olduğunda en iyi şekilde çalışır. Kurumunuzun web sitenizde ve sosyal medyada yaptığı her şeyi daha etkili hale getirebilir. Tüm sosyal medya platformlarında ve web sitenizde kullanmak için anahtar kelimelere odaklanmak mevcut çalışma ve faaliyetlerinizi daha ilgi çekici ve popüler hale getirecektir.